5 sortimente clasice de cafea cu care sa mergi la sigur

Daca ti-ai cumparat un espressor nou de curand sau daca pur si simplu nu ti-ai gasit cafeaua preferata inca, poate nu ar fi rau sa consulti lista noastra de propuneri de cafea boabe care au trecut testul timpului. Sunt sortimente clasice, care se numara printre cele mai vandute cafele de pe piata si care, cel mai probabil, nu se vor demoda niciodata.

  1. Lavazza Qualita Oro
    cafea Lavazza Qualita Oro boabe
    Este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de cafea Lavazza, de calitate premium, cu o traditie care dateaza din anii 1950. Boabele de cafea 100% Arabica, gustul de espresso italian in cel mai pur sens al cuvantului, dar si aroma bogata, cu note florale si fructate, fac din aceast produs o experienta deosebita atat pentru cei neinitiati, cat si pentru adevaratii cunoscatori.
  2. Illy Espresso Medium
    cafea Illy Espresso boabe
    Producatorul de cafea Illy creaza amestecturi de cafea 100% Arabica, pe care le concepe cu cea mai mare atentie la detalii. Specificatia “Medium” din numele produsului se refera la gradul de prajire al acestei cafele, nici prea prajita, nici prea putin prajita, ci fix atat cat trebuie pentru a obtine un espresso echilibrat. Particularitatea gustului acestei cafele este data de accentele finale de caramel si ciocolata. Cutia metalica argintie in care este ambalata cafeaua Illy nu are doar un rol estetic, ci si unul practic, pastrand intacta aroma cafelei pana la deschiderea ambalajului.
  3. Dallmayr Prodomo
    cafea Dallmayr Prodomo boabe
    Este cel mai vandut sortiment al producatorului german si contine boabe 100% Arabica, culese si selectate cu grija din zone din Africa, Asia, America Centrala si America de Sud. Ambalajul de 500 g este un alt avantaj pentru cei care sunt in cautarea cafelei perfecte, in faza de experimentare, dat fiind ca majoritatea tipurilor de cafea boabe sunt ambalate in pungi de 1 kg.
  4. Lavazza Super Crema
    cafea Lavazza Super Crema boabe
    Desi acest sortiment este recomandat pentru uzul profesional (in espressoare de bar), multi consumatori il folosesc cu succes si acasa. Lavazza Super Crema este unul dintre cele mai apreciate sortimente din gama de cafea profesionala a producatorului italian, facandu-se remarcata prin corpul bogat, consistenta cremoasa si gustul imbietor de miere si migdale. Pentru acest sortiment, Lavazza a selectat boabe de cafea din Brazilia, India, Columbia, Indonezia si Vietnam, totul pentru ca iubitorii de cafea sa aiba parte de cea mai placuta experienta.
  5. Tchibo Caffe Crème Suisse
    cafea Tchibo Creme Suisse boabe
    Daca te-ai hotarat sa te opresti la un producator cu traditie, foarte apreciat pe piata din Romania, Tchibo poate fi alegerea corecta, iar sortimentul Caffe Crème Suisse este cel pe care ti-l recomandam cu toata increderea. Este o cafea integral Arabica, cu un corp dens si o crema deosebit de fina, completate de o aroma seducatoare. Toate acestea se datoreaza, in mare parte, unei tehnici speciale de prajire testate si perfectionate de-a lungul timpului de catre specialistii Tchibo.

Daca nu ti-ai gasit inca sortimentul de cafea preferat, poti tine cont de propunerile noastre din aceasta lista. Daca insa ai gasit deja acel “perfect match”, te felicitam si te asteptam sa impartasesti cu noi sortimentul pe care il consideri ca fiind cea mai buna cafea J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *