Istoria producatorului de cafea Gimoka

Cafeaua Gimoka, alaturi de produsele sale de linie, reprezinta o veritabila placere care poate fi savurata in orice ceasca. Gimoka produce o cafea inconfundabila ca aroma si gust, este o cafea care cucereste pe oricine o gusta chiar si o singura data. Gimoka este companie care comercializeaza  cafea boabe, cafea macinata, capsule de cafea, pod-uri sau 100% Arabica.

Gimoka este una din cele mai mari branduri de cafea din Italia, o companie cu o istorie de succes in spate.

Istoria dezvoltarii:

Paricularitatea brandului Gimoka este urmatorul: este o afacere de familie. Fondatorul companiei este Ivan Paddeli. Sprijinul acestuia sunt cei doi fii ai sai, Davis si Marko. Inca de la o varsta frageda, David si Marko au stiut ca vor sa continue afacerea de familie, nu au avut absolut nicio indoiala in privinta acestui lucru. Practic, David si Marko au crescut in interiorul companiei si se jucau in mijlocul sacilor cu boabe de cafea. Casa lor era situata exact langa fabrica si, pentru a iesi afara, cei doi copii erau nevoiti sa treaca pe langa halele de prajire.

  • La inceputul anilor 1980, familia Paddeli detinea o cafenea mica in centrul orasului Lecco (regiunea Lombardia);
  • Cu ajutorul tatalui sau, Ivan Padelli a infiintat compania Gimoka, specializata in cafeaua macinata, destinata consumului domestic;
  • In 1987, compania se extinde: cumpara echipamente noi deoarece cererea crestea pe zi ce trece;
  • In 1990, productia a fost mutata in orasul Andalo. Aceasta mutare se datoreaza dezvltarii rapide a companiei. Era necesara extinderea teritoriului dar si modernizarea echipamentelor;
  • In 2006, Espresso Italia incepe sa opereze si incepe sa produca cafea in monozode si capsule. Este localizata tot in Andalo, in apropiere de restul regiunii de productie;
  • In 2015, Gimoka SRL and Espresso Italia SRL fuzioneaza.

Si in ziua de azi compania de cafea continua sa se dezvolte. A doua generatie s-a alaturat deja managementului companiei. David este presedinte si Marko este global business director.

Realitati moderne

Actualmente, compania Gimoka include patru fabrici. Trei fabrici sunt situate in regiunea Andalo-Valtellino – 2 in Andalo si 1 in Delebio. Fabricile sunt localizate intr- regiune ecologica, deosebit de curate.

Exista 27 de linii de productie automata in functionare. Conform declaratiilor facute de Padelli exita numerosi producatori de cafea in Italia insa acestia lucreaza cu volume reduse. Gimoka aspira sa fie un exemplu de companie italiana progresiva, de succes. In ultiimii ani, pese 40 de milioane de euro au fost investiti in modernizarea companiei. Gimoka acorda o atentie speciala cercetarii, dezvoltarii si comercializarii cafelei.

Gimoka este a doua companie de cafea in termeni de volum anual de cafea prajita oferita. Indicatoarele sunt serioase – 28 000 de tone de cafea procesata.

Presedintele companiei, Ivan Padelli subliniaza faptul ca principalul obiectiv al Gimoka este acela de a detine controlul asura lantului de aprovizionare.

Materia prima este achizitionata din 18 tari – peste 30 de varietati de cafea din care sunt obtinute cateva sute de arome diferite. Gimoka este responsabila de alegerea boabelor de cafea – sunt cumparate direct de pe plantantiile din America de Sud, Africa si India. Intai si intai, boabele de cafea sunt verificate. Este folosit un echipament special in acest sens. Mostrele sunt prajite, macinate si gustate. Doar dupa aceste teste de calitate se dau spre comercializare. Atunci cand materia prima soseste se mai face o a doua analiza.

Gimoka exporta cafea in peste 50 de tari din intreaga lume. Brandul comercializeaza trei categorii principale: cafea macinata si cafea boabe, cafea portionata (pentru Nespresso spre exemplu) si produse instant. Fiecare categorie beneficiaza de o unitate separata de afacere. In jur de 2500 produse Gimoka diferite sunt produse sub branduri diferite, incluzand Espresso Italian, Gran Caffe Garibaldi si Galleria CaffeSi. Este vorba in special de cafea macinata, pregatita cu ajutorul celor mai moderne echipamente.

Optiunea de elita este oferita de capsuelele de cafea Gimoka. Fiecare capsula de cafea in parte contine cafea macinata naturala, folosindu-se o tehnologie speciala. Gustul este diferit de fiecare data, totul depinde de amestec, de la arome delicate la arome intense.

Linia Gimoka include urmatoarele amestecuri: Lungo, Deciso, Intenso, Vellutato, Cremoso, Soave. Toate capsulele sunt aprobate pentru a fi folosite pentru aparatele de cafea Nespresso.

Cremosso este o cafea dulce si armonioasa, cu note subtile de alune de padure. Compozitia este de Arabica si Robusta. Lungo este o cafea aromata datorita boabelor de cafea Aromatica din America Centrala. Beneficiaza e note fructe. Boabele in acest caz sunt 100% Arabica. Deciso este o cafea puternica si intensa, cu arome de fructe uscate. Boabele sunt 100% Robusta. Intenso contine atat Arabica cat si Robusta.

Boabele de cafea sunt atent selectionate, fiecare stagiu de productie este monitorizat cu atentie. Toate capsulele sunt inchise ermetic cu scopul de a se mentine aroma si prospetimea.

Cu alte cuvinte, brandul Gimoka transmite iubitorilor de cafea toate traditiile si atutenticitatea cafelei italiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *