Totul despre Lavazza Profesionala

Cafeaua profesionala Lavazza: ce este si cum o alegi

Vedem uneori pe ambalajele mai multor sortimente de cafea boabe specificatia “cafea profesionala” sau “recomandata pentru uz profesional”. Asa cum probabil ai intuit, este o indicatie care arata ca respectivul produs este ideal pentru a fi folosit de catre specialistii din domeniu. Dar, mai exact, ce inseamna cafea profesioanala? In sens larg, este cafeaua care se foloseste in cafenele, baruri si restaurante. In sens restrans, este cafeaua destinata utilizarii in espressoare profesionale care au capacitatea de a realiza un espresso... Vezi continuarea

Pahar de carton cu model

Cea mai buna cafea pentru vending? 4 sfaturi care sa te ajute sa faci cea mai potrivita alegere.

Ai o afacere cu automate de cafea si nu stii cum sa alegi produsele potrivite? Esti curios sa afli care este cea mai buna cafea pentru vending? Atunci acest articol este pentru tine. Inainte de toate, sa stabilim ce inseamna “vending”. In sens larg, termenul “vending” deseneaza intreaga industrie a comertului automatizat. Orice vanzare care se realizeaza prin intermediul unei masini automate programate sa incaseze bani si sa ofere produse in schimbul lor, fara a fi nevoie de prezenta unei... Vezi continuarea

lapte pentru cafea

Vrei sa bei cea mai buna cafea cu lapte? Afla cum sa alegi corect laptele pentru cafea

Cappuccino, caffe latte, latte macchiato – toate acestea sunt variante de cafea cu lapte pe care le adoram si pe care le consumam constant. Daca vrei ca un astfel de preparat sa iasa delicios, pe langa atentia pe care o acorzi cand alegi tipul de cafea folosit, si laptele trebuie ales cu grija. Astfel, chiar daca ai ales o cafea 100% Arabica de la un producator de renume si ai preparat un espresso din ea la un aparat profesional, rezultatul... Vezi continuarea

Dependenta de cofeina

Dependenta de cofeina: mit sau realitate?

Inainte de toate, cred ca ar trebui sa lamurim un aspect destul de confuz pentru multi romani. Care este diferenta dintre cofeina si cafeina? Absolut niciuna! Sau, ma rog, aproape niciuna, daca vreti neaparat sa luam in calcul si aspectul “incitant” al diferentelor de ordin lingvistic. “Cafeina” provine de la “cafeine” – in franceza, “caffein” – in engleza, sau “caffeina” – in italiana, in timp ce “cofeina” provine de la varianta in germana “koffein”. Ambele forme sunt acceptate in romana,... Vezi continuarea

Totul despre cafeaua Pellini

Pellini – o cafea detinata expertilor, acum si pentru consumul acasa

Atunci cand doresti sa bei o cafea buna si nu esti dispus sa faci niciun compromis in privinta calitatii, alegi o cafea de la un brand consacrat, precum Pellini. Te intrebi ce face special acest producator, comparativ cu altii? Pornind de la ideea ca obiceiul de a consuma cafea in fiecare zi nu trebuie sa fie unul monoton, ci sa devina un ritual aparte, o experienta unica si distincta, Pellini a investit foarte mult in verificarea atenta a cafelei, in... Vezi continuarea

Capsule de cafea

Monodozele si capsulele de cafea nu inseamna acelasi lucru. Afla acum care sunt diferentele!

Inainte de a face orice achizitie, trebuie sa cunosti precis care sunt nevoile tale, daca vrei sa cumperi exact produsul sau serviciul de care ai nevoie si sa fii 100% multumit. Pe Coffee Place, suntem atenti la nevoile tale si iti oferim o gama diversificata de solutii in materie de cafea, iar daca detii un espressor pe capsule sau monodoze si nu stii exact ce sa alegi, iti punem la dispozitie acest ghid. Asemanarile dintre cele doua se rezuma la... Vezi continuarea

Cafea Fortuna

Cafeaua Fortuna: Gustul succesului romanesc

Fortuna este un brand de cafea care nu mai are nevoie de nicio prezentare printre romani. Producatorul de cafea are o traditie de 21 de ani si detine o cota nationala de piata de aproximativ 15%. Compania importa cafea boabe verde, concepe amestecuri din diferite soiuri si le prajeste intr-o fabrica de langa Bucuresti. Fortuna produce mai multe blenduri de cafea boabe, macinata si cafea instant, atat pentru consumatorul casnic, pentru baruri si restaurante si chiar pentru espressoarele automate din... Vezi continuarea

Comert online vs clasic

Comertul online vs. cel clasic – inceputul unei noi ere

Magazinele online si comertul electronic sunt un fenomen ce a luat amploare in ultimii ani in intreaga lume. Trendul a ajuns si in Romania si e in crestere fulminanta. Se estimeaza ca, pana in 2020, volumul de produse achizitionate online se va dubla. E pana la urma o evolutie normala, daca stai sa analizezi societatea de astazi. Totul e pe fast-forward si lumea nu pare sa duca deloc dorul zilelor tihnite in care timpul parca se dilata, ci, din contra,... Vezi continuarea

Brazilia - cel mai mare producator de cafea

Raiul cafelei sau cum a ajuns Brazilia cel mai mare producator de cafea

In prezent, cafeaua este consumata in aproape toate tarile de pe glob, chiar daca obiceiurile si preferintele difera de la o cultura la alta. Spre exemplu, americanii iubesc varietatile de cafea cu lapte, in timp ce italienii prefera categoric un espresso. Arbustii de cafea nu se pot dezvolta insa orice conditii, iar unele specii sunt chiar foarte sensibile la mediul exterior. Si, cum era de asteptat, cu cat soiul de cafea este mai dificil de cultivat, cu atat este mai... Vezi continuarea

Diferentele dintre sortimentele de capsule Lavazza Blue

Capsule Lavazza Blue: Cum sa alegi sortimentul care ti se potriveste

Capsulele de cafea castiga tot mai mult teren in fata altor tipuri de preparare a unui espresso. Consumatorii au descoperit rapid avantajele servirii cafelei din sistemele pe capsula (despre care vom vorbi in cele ce urmeaza), iar producatorii de cafea au explorat aceasta tendinta si au creat propriile aparate si capsule potrivite cu acestea. In materie de capsule Lavazza, exista trei variante: Lavazza Blue, Lavazza Espresso Point si Lavazza A Modo Mio. Dintre cele trei sisteme create de producatorul italian,... Vezi continuarea

Consuma cafea boabe sau macinata pentru o viata sanatoasa

Vesti bune: dependenta de cafea este benefica. Iata ce arata ultimele studii!

Obisnuinta de a consuma cafea de cateva ori pe zi este asociata foarte des cu dependenta de cofeina. De fapt, termenul “dependenta” este impropriu folosit, intrucat se refera mai degraba la ceva negativ, la o stare de subordonare, chiar patologica. De-a lungul timpului, consumul de cofeina a fost un subiect destul de controversat, in sensul ca unii specialisti sustineau ca poate avea efecte nefaste asupra sanatatii, iar altii combateau aceste teorii si puneau aceent pe beneficiile consumului de cafea, ceai... Vezi continuarea

reteta de frappe

Reteta de Frappe: bautura preferata in zilele toride de vara

Dragi cafegii, stim ca este vara si sunt temperature de peste 30 de grade, dar nu vrem si nici nu este nevoie sa renuntam la cafea din acest motiv. Cafeaua este aliatul nostru preferat atunci cand ne cuprinde moleseala unei zile toride, iar variantele de iced coffee sunt perfecte pentru a ne racori si a ne rasfata in acelasi timp. Va prezentam astazi o reteta de Frappe clasica, pe care noi am testat-o personal si pe care o folosim constant... Vezi continuarea

Diverse tipuri de cafea boabe

Cafea Arabica sau Robusta? Afla diferentele si alege-ti cafeaua ca un connoisseur!

Poate cea mai frecventa dilema atunci cand dorim sa alegem un nou sortiment de cafea este daca sa optam pentru Arabica, Robusta sau amestecuri. Din start trebuie spus ca Arabica si Robusta nu sunt singurele specii de cafea existente, dar acopera peste 90% din piata. Sortimentele Liberica si Maragogype sunt mult mai putin cultivate si comercializate. Boabele Arabica se divid in mai multe subspecii care, cumulat, acopera peste 70% din cafeaua vanduta la nivel mondial. Este foarte apreciala pentru aroma... Vezi continuarea

Cafea Tchibo pentru espressor

Cum alegi produsele Tchibo pentru vending, in functie de nevoile tale

Tchibo este o companie germana cu traditie, fiind apreciata pentru calitatea produselor si pentru inovatiile aduse in domeniul cafelei de-a lungul timpului. Povestea Tchibo a inceput in anul 1949, cand Max Herz si Carl Tchilling – Hiryan decid sa se asocieze si bun bazele unei afeceri cu cafea livrata prin posta direct la domiciliul clientului. In zilele noastre poate parea ceva comun, Coffee Place face asta in fiecare zi :), dar pentru vremurile acelea ideea era una indrazneata si inovatoare. Atentia... Vezi continuarea

Programul magazinului online Coffee Place in perioada Rusaliilor

Programul Coffee Place in perioada Rusaliilor

    Dragi iubitori de cafea buna, prima zi de vara a sosit si noi am asteptat-o cu mult entuziasm. In luna iunie pregatim multe noutati pe Coffee Place, asa ca fiti pe faza si abonati-va la newsletter, pentru a fi primii care descopera produsele noi si se bucura de promotii.     Inceputul lunii iunie este marcat de Ziua Nationala a Copilului, iar Rusaliile se sarbatoresc anul acesta pe 4 si 5 iunie. Curierul cu care lucram va avea... Vezi continuarea

Cat de sanatoasa estre o cafea vending?

Cat de sanatoasa este, de fapt, cafeaua de la automat? Alege sa fii informat!

Auzim uneori sfaturi potrivit carora ar fi bine sa evitam sa consumam cafea de la automatele de bauturi calde, pe motiv ca ar contine E-uri sau ca ceea ce ajunge in paharul nostru nu este cafea 100%. Vom analiza aici ingredientele pe care le contine o bautura calda de la automatele vending, pentru ca tu sa stii ce e mit si ce e realitate si sa cunosti lucrurile de care e bine sa tii cont data viitoare cand iti cumperi... Vezi continuarea

Cafeaua Lavazza si istoria ei

Lavazza: Povestea de succes a unei afaceri de familie

    Lavazza este povestea unei cafele de calitate fabricate in Italia, in care traditia si devotamentul pentru obtinerea celor mai bune produse joaca un rol central. Denumirea companiei provine de la numele de familie al fondatorului, Luigi, care in anul 1895 a pus bazele unui magazin mixt de cartier in care s-a gandit sa comercializeze si cafea, alaturi de diferite produse alimentare, cosmetice, bauturi alcoolice si multe altele. Inainte sa isi deschida aceasta afacere, Luigi Lavazza a avut diferite slujbe,... Vezi continuarea

Difeite tipuri de cafea

Caffe Latte, Espresso Macchiatto sau Café au Lait? Află ce ți se potrivește!

Cafeaua cu lapte, cu toate versiunile acesteia, are o istorie veche de sute de ani. Inițial, oamenii obișnuiau să consume cafeaua neagră, simplă, preparată doar cu apă fierbinte și boabe de cafea măcinate. Odată ajunsă în Imperiul Otoman, aroma cafelei a fost amplificată de tot felul de condimente, printre care scorțișoară, cuișoare, anason sau cardamom. Mai târziu, prin secolul al XVI-lea, un medic francez a venit cu ideea să adauge lapte în cafea și a început să o recomande pacienților... Vezi continuarea

Lucruri inedite despre cafea

Curiozități din universul cafelei: 7 lucruri mai puțin cunoscute

Dragă cititorule, bine ai venit pe blogul CoffeePlace! Iți mulțumim că ești alături de noi și pe blog! Ne dorim să împărtășim aici pasiunea pentru cafea, să învățăm unii de la alții și să îți dezvăluim mai multe despre activitatea noastră. Începem astăzi seria postărilor de pe blog cu un articol numai bun de lecturat la cafea, despre cele mai inedite lucruri pe care le-am aflat de-a lungul timpului legate de băutura preferată. Cafeaua decofeinizată are o concentrație mică de…... Vezi continuarea

Cele mai interesante informatii din domeniul cafelei

Coffee Place – Noul tau magazin online de cafea si consumabile pentru espressor

Ne bucuram sa anuntam lansarea pe piata din Romania a unui nou magazin online de cafea, Coffee Place. Fie ca esti un profesionist din domeniul espressoarelor de vending sau, pur si simplu, un impatimit al cafelei de calitate, site-ul nostru are solutia pentru tine. Oferta noastra se axeaza in principal pe cafea boabe, pe care clientii o pot folosi in rasnitele sau espressoarele proprii. Comercializam numeroase sortimente de cafea Lavazza, incepand de la variante ce contin exclusiv cafea Robusta si... Vezi continuarea