Cafea boabe Lavazza Crema e Aroma – 3 sortimente cu aceeasi denumire?

Astazi vom vorbi despre cafeaua Lavazza Crema e Aroma. Mai exact, despre trei sortimente de cafea boabe care se numesc asa, respectiv: Lavazza Crema e Aroma Intenso, Lavazza Crema e Aroma Espresso si Lavazza Crema e Aroma Expert. Pentru a lamuri confuzia care se creeaza in jurul acestor cafele, ne propunem sa prezentam in randurile care urmeaza specificul fiecarui sortiment si cum le diferentiem, astfel incat sa alegem cat mai exact ceea ce ni se potriveste.

Trebuie sa precizam de la bun inceput ca aceste trei sortimente de cafea boabe sunt printre cele mai vandute de la brandul de cafea Lavazza, iar toate trei sunt variante cu care nu puteti da gres, cu conditia sa le alegeti conform modului de preparare pentru care au fost create. Dar sa le luam pe rand.

Ce au in comun?

Ca mod de comercializare, cele trei tipuri de cafea Lavazza Crema e Aroma (Intenso, Espresso si Expert) sunt disponibile in varianta de cafea boabe la punga de 1kg. Din punctul de vedere al pretului, cafelele sunt din nou asemanatoare. Mai mult, in ceea ce priveste compozitia, soiurile de cafea folosite sunt mixturi de Arabica si Robusta, in proportii variabile, la toate cele trei sortimente. Nu in ultimul rand, toate au un grad mediu de prajire si, bineinteles, dupa cum le spune si numele, au o textura cremoasa si sunt foarte aromate.

Trei tipuri de cafea boabe – asemanatoare si totusi atat de diferite

Lavazza Crema e Aroma boabe

  1. Lavazza Crema e Aroma Intenso – este unul dintre sortimentele clasice de cafea de la Lavazza si unul dintre primele blenduri create de producatorul italian. Recomandarea facuta de Lavazza este ca aceasta cafea isi dezvaluie cel mai bine identitatea atunci cand este preparata la filtru, la aparatele Moka sau la presa franceza. Asadar, este o cafea destinata in mod special consumului casnic. Este o cafea cu note de ciocolata, este ideala pentru a fi folosita in retete cu lapte, precum cappuccino sau latte.Lavazza Crema e Aroma Espresso boabe
  2. Lavazza Crema e Aroma Espresso – este o cafea boabe care face parte din gama profesionala de cafea Lavazza, destinata uzului in aparate concepute sa fie folosite in hoteluri, restaurante si cafenele. Ca proprietati organoleptice, aceasta cafea se distinge printr-o aroma complexa, cu note lemnoase, de fructe uscate si de cacao amaruie. Lavazza Crema e Aroma Espresso poate fi descrisa drept o cafea cu personalitate puternica.Lavazza Expert Crema e Aroma boabe
  3. Lavazza Crema e Aroma Expert – aceasta cafea este conceputa special pentru segmentul vending, adica acele automate de cafea prin care se realizeaza o preparare automatizata a bauturii. In sistemul vending, clientul efectueaza de obicei plata singur direct la aparatul de cafea, iar espressorul prepara in mod automat specialitatile din cafea. Ca aroma, Lavazza Expert Crema e Aroma are de asemenea note fructate si de cacao.

De ce „Crema e Aroma?”

Intrebarea care apare in mod firesc dupa analizarea acestor sortimente de cafea cu denumiri similiare este de ce se foloseste atat de frecvent sintagma „crema e aroma”. Dat fiind ca textura cremoasa si aroma imbietoare sunt, cel mai adesea, cele mai cautate atribute atunci cand vorbim de o cafea espresso, este de inteles denumirea sugestiva.

Merita mentionat si ca sintagma „Crema e Aroma” (in traducere, „crema si aroma”) este folosita si in alte alte contexte, nu doar pentru a desemna anumite tipuri de cafea boabe, asa cum am aratat mai sus. De exemplu, in categoria capsule Lavazza Espresso Point, puteti gasi pe CoffeePlace.ro sortimente precum Crema e Aroma Espresso, Crema e Aroma Gran Espresso sau Crema e Aroma Gran Caffe. Dar despre acestea am discutat intr-un articol separat, dedicat special acestor capsule cafea.

Lavazza Crema e Aroma pe scurt

Pentru a sumariza diferentele dintre cele trei sortimente de Lavazza Crema e Aroma, putem spune ca acestea de disting prin modul de preparare a cafelei recomandat de producator. Lavazza Crema e Aroma Intenso este destinata consumatorului casnic care isi prepara cafeaua la filtru, la cafetierele moka sau la presa franceza. Lavazza Crema e Aroma Espresso este conceputa pentru a fi folosita in aparatele profesionala din domeniul HoReCa. Iar Lavazza Crema e Aroma Expert este creata special pentru specialistii din segmentul vending.

Tie ce tip de Lavazza Crema e Aroma ti se potriveste? Intenso, Espresso sau Expert?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *