Ghid COMPLET de cumparare a capsulelor Lavazza A Modo Mio

Alaturi de capsulele Lavazza Blue si Lavazza Espresso Point, A Modo Mio este un sistem distinct de preparare a espresso-ului, destinat in special consumului casnic. Avantajele acestui sistem sunt, pe de o parte, varietatea foarte mare a sortimentelor si, pe de alta parte, posibilitatea de a opta pentru pachete de mai putine capsule, chiar si de 12 bucati, pentru a testa mai usor si a afla ce ti se potriveste. La capsulele Lavazza Blue, de exemplu, consumatorii nu au aceasta optiune, intrucat cafeaua este disponibila doar la cutii de 100 de capsule si nu este posibila comercializarea individuala a capsulelor.

In afara de cutiile cu 12 capsule, exista si variantele de capsule Lavazza A Modo Mio cu 16 sau 36 de capsule. Cutiile cu 36 de capsule sunt, asa cum era de asteptat, cele mai avantajoase ca pret, dar nu toate sortimentele de capsule Lavazza compatibile cu sistemul A Modo Mio sunt disponibile si in ambalaj de 36 de bucati, asa cum vom arata mai jos.

capsule de cafea Lavazza A Modo Mio

Capsule Lavazza A Modo Mio disponibile in variante de cutie de 12 capsule cafea

Qualita Oro – este un sortiment clasic, unul dintre primele si cele mai renumite blenduri create de producatorul italian. Contine cafea 100% Arabica provenita de pe plantatii de la altitutini inalte si are note florale si fructate.

Divino – este o alegera excelenta pentru cei care prefera un espresso in stil italian clasic, cu gust persistent si intensitate pronuntata. Capsulele Lavazza A Modo Mio Divino contin o combinatie de cafea Arabica si Robusta, iar profilul aromatic este de ciocolata si fructe uscate.

Tierra Bio – reprezinta sortimentul care dovedeste preocuparea producatorului de cafea Lavazza pentru agricultura sustenabila. Este o cafea certificata UTZ, 100% Arabica, ce are un profil aromatic de ciocolata, fructe si biscuiti. Tierra Bio este singurul sortiment de cafea bio pentru espressoarele Lavazza A Modo Mio.

Magia – este o cafea care promite sa invaluiasca simturile ca prin magie, cu echilibru si armonie. Cu un continut integral de cafea macinata Arabica, Lavazza A Modo Mio Magia se distinge printr-un gust dulce, cu aroma florala si fructata.

Ginseng – este alegerea ideala pentru cei care nu doresc sau nu pot sa consume cafea clasica. Ginsengul este un inlocuitor al cafelei, fiind folosit in toata lumea pentru proprietatile sale binefacatoare. Capsulele A Modo Mio Ginseng se prepara la fel ca restul capsulelor care contin cafea macinata.

Capsule Lavazza A Modo Mio disponibile in variante de cutie de 16 capsule cafea

Crema e Gusto – este unul dintre cele mai apreciate sortimente de capsule A Modo Mio, rezultatul fiind un espresso cu intensitate ridicata, cu punctaj de 12, pe o scala de la 1 la 13. Continutul capsulei este o miscela de Arabica si Robusta, cu note pronuntate de ciocolata.

Passionale – este o cafea prajita brun, cu note de ciocolata si caramel. Contine cafea 100% Arabica si reprezinta o alegere excelenta pentru cei care prefera sa consume cafeaua ca in Italia: in doze mici, dar intensa si aromata.

Delizioso – aceasta cafea este versatila si echilibrata, fiind o varianta potrivita atat pentru cei care iubesc cafeaua neagra, cat si pentru cei care o prefera cu lapte. Compozitia este in integralitate Arabica, iar notele aromatice sunt florale.

Intenso – unul dintre cele mai iubite blenduri de capsule Lavazza A Modo Mio. Este puternic si revigorant, avand o intensitate de 13/13, dupa cum sugereaza si denumirea. Este o combinatie de cafea Arabica si Robusta, imbinate in asa fel incat sa rezulte note de cacao si condimente.

Qualita Rossa – este unul dintre cele mai renumite blenduri de la Lavazza. Este o cafea deosebit de apreciata atat pentru echilibrul pe care il aduce in fiecare ceasca de cafea, cat si pentru gustul armonios, aparte. Din punctul de vedere al compozitiei, cafeaua contine un mix de soiuri de Arabica si Robusta.

Dek Cremoso – este singurul tip de capsule compatibile cu sistemele Lavazza A Modo Mio care contine cafea decofeinizata. Si nu orice tip de cafea decofeinizata, ci una de calitate superioara, 100% Arabica, innobilata de note delicioase de migdale.

Lungo Dolce – este un tip de capsule A Modo Mio ideale pentru a fi transformate intr-o cafea lunga dulce, usoara si parfumata. Contine exclusiv cafea Arabica provenite din trei arii geografice diferite, iar notele aromatice rezultate sunt de fructe si flori.

Soave – este un sortiment disponibil exclusiv in varianta de ambalaj de 16 capsule. Este o alegere ideala pentru cei care prefera o cafea delicata si cu intensitate redusa (5 din 13). Are o aroma fina si rafinata, fiind o cafea 100% Arabica provenita din America Centrala si de Sud, cu accente florale.

Capsule Lavazza A Modo Mio disponibile in variante de cutie de 36 capsule cafea. In variante de ambalaj de 36 de capsule exista 6 sortimente. Cinci dintre acestea au fost prezentate mai sus, intrucat sunt disponibile si in variante de cutie de 16 capsule, respectiv: Crema e Gusto, Passionale, Delizioso, Intenso si Qualita Rossa. Singurele capsule A Modo Mio care se pot achizitiona exclusiv la ambalaj de 36 de bucati sunt capsulele Lavazza Suerte.

Suerte – este sortimentul de capsule din care se obtine cea mai intensa cafea care se poate prepara la espressoarele Lavazza A Modo Mio. Aceste capsule contin cafea prajita brun, de tip Robusta, cu note aromatice de cacao si tutun.

Cu sistemele A Modo Mio, Lavazza isi propune sa aduca in fiecare locuinta experienta unui espresso servit ca intr-un bar de specialitate. In acest sens, sistemului de preparare a espresso-ului i s-a atribuit sloganul „At Home Like at the Bar”, care sustine angajamentul luat de Lavazza pentru a oferi un espresso ca la carte dintr-o singura capsula. Marea varietate de sortimente de capsule cafea disponibile pentru sistemele Lavazza A Modo Mio a fost oferita din dorinta de a oferi ceva pentru fiecare consumator. Practic, acest sistem ar putea oferi cate un espresso care sa corespunda preferintelor oricarui consumator si sa ii satisfaca asteptarile.

Fiecare capsula A Modo Mio este ambalata in vacuum si contine exact 7,5 grame de cafea macinata, cantitate considerata optima pentru o doza de espresso. Si, apropo de cafea macinata, Lavazza sustine ca toata cafeaua continuta de aceste capsule este prajita si macinata in acord cu soiul de cafea pe care il contine. Astfel, o cafea Arabica originara din Brazilia va avea grade de prajire si de macinare diferite de cele ale unei cafele Robusta cultivata in India. La succesul espresso-ului preparat cu ajutorul aparatelor A Modo Mio mai contribuie si presiunea optima a apei asupra cafelei, fapt care aduce o consistenta cremoasa cafelei, dar si extractia lenta a espresso-ului, ceea ce contribuie la reliefarea bogata a aromelor.

In speranta ca am clarificat cat mai multe aspecte legate de un subiect atat de complex precum sunt sistemele A Modo Mio de preparare a espresso-ului de la Lavazza, va invitam sa consultati oferta completa de la CoffeePlace.ro AICI, iar daca mai sunt nelamuriri, ne puteti adresa intrebarile in sectiunea de comentarii de mai jos. Spor la cumparaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *