5 lucruri de care sa tii cont cand cumperi pahare de vending. Afla cum alegi paharele pentru espressor potrivite

Pahare de 7 oz sau de 8 oz? De plastic sau de carton? Atunci cand trebuie sa cumperi pahare de cafea pentru espressor, ai de facut o alegere importanta. Pentru ca ambalajul chiar conteaza, iar calitatea paharelor are un rol important in experienta consumatorului si poate influenta chiar perceptia asupra acestuia asupra continutului (in bine sau in rau, dupa caz).

Pahare de carton pentru cafea si alte bauturi calde, special create pentru vending

Pentru a iti usura alegerea, iti oferim cateva repere dupa care sa te ghidezi atunci cand selectezi un anumit tip de pahar de cafea. Recomandarile noastre sunt doar orientative, decizia finala urmand a fi luata in functie de necesitatile practice, de gusturi sau de pret.

Iata cele mai importante aspecte de care ar fi bine sa tii cont atunci cand cumperi pahare pentru espressor:

  1. Materialul din care sunt fabricate. Poti cumpara pahare de carton sau de plastic, dar recomandarea noastra este sa le alegi pe cele fabricate din carton. De ce? Pentru ca sunt mai practic de folosit, sunt mai rigide, izoleaza termic mai bine, sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator si ai la dispozitie o gama mai variata de modele din care poti alege. Dezavantajul ar fi pretul putin mai ridicat pentru paharele din carton, dar tine cont ca acestea sunt percepute ca fiind mai calitative si tendintele actuale indica o preferinta clara pentru paharele de carton.
  2. Calitatea materialelor din care sunt confectionate. Indiferent ca optezi pentru pahare de carton sau de plastic, este important sa alegi produse de calitate. In cazul in care cartonul este de proasta calitate (prea subtire, prost lipit etc.), paharele pot ramane blocate in aparatul de cafea, in cazul espressoarelor automate, sau se pot deforma cand le tinem in mana. In ceea ce priveste paharele de plastic, este simplu de imaginat ce se intampla cu un material subtire care mai devine si flexibil la contactul cu bauturile fierbinti.
  3. Automate sau manuale. Paharele automate pentru espressor sunt concepute sa fie folosite in interiorul aparatelor pentru bauturi calde care furnizeaza paharele prin intermediul unui mecanism automat. Este bine de stiut ca paharele automate au acelasi diametru in partea de sus, indiferent daca volumul lor este diferit. Cu alte cuvinte, putem avea un pahar cu capacitatea de 160 ml si un altul de 180 ml, dar ambele sa fie automate, intrucat conditia principala ca ele sa se potriveasca in aparatele automate de cafea este sa aiba un diametru standard. Paharele manuale sunt recomandate pentru aparatele unde consumatorul se serveste singur cu un pahar si il pozitioneaza in dreptul orificiului prin care sunt furnizate bauturile.
  4. Capacitate: oz versus mililitri. Poate ai observat deja ca majoritatea paharelor de cafea au volumul exprimat in oz si nu in mililitri. Oz este o unitate de masura folosita in Statele Unite si aproape ca a devenit o convenite ca volumul paharelor pentru espressoare sa fie exprimat astfel. 1 oz = 29,57 ml, deci un pahar de 4 oz are aproape 120 ml volum, dar tinem cont ca aceasta este capacitatea maxima, deci atunci cand paharul este plin pana la buza. Practic, intr-un pahar de 4 oz incap efectiv 100 ml de lichid. Paharele de 4 oz au cel mai mic format si sunt recomandate pentru espresso scurt sau ristrestto. Urmeaza paharele de 6 oz, 6,5 oz, 7 oz, 8 oz si 12 oz. Cele mai populare sunt paharele de 6,5-7 oz (180-200 ml). In legatura cu paharele de plastic pentru cafea, acestea au o capacitate de circa 160 ml.
  5. Mai exact, culoarea, forma si imprimeul. Acestea sunt aspecte foarte importante si nu trebuie neglijate, pentru ca un consumator care apreciaza calitatea va fi atent si la ambalaj. Este recomandat sa se foloseasca pahare Lavazza la espressoare in care se foloseste cafea Lavazza, pahare albastre cu galben in espressoare in care se foloseste cafea Tchibo si asa mai departe. Daca folosim cafea proaspat prajita, putem folosi pahare cu imprimeu generic, pe nuante maro sau cu diferite mesaje sugestive, ori putem folosi pahare albe simple.

Acum, ca ne-am hotarat ce tip de pahare sa alegem, din categoria consumabilelor mai avem nevoie doar de capacele si paletele potrivite si ne putem bucura de o experienta “to go” desavarsita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *