Ghid de cumparare a capsulelor Illy: gaseste-ti aroma preferata

Dupa ce ti-am oferit un ghid cu cateva repere in fuctie de care poti gasi aroma preferata de capsule Lavazza Blue, astazi a venit randul capsulelor Illy.

Probabil ai descoperit noile capsule Illy in magazinul online de cafea CoffeePlace sau poate deja ai si testat cateva sortimente. Trebuie sa stii ca toate tipurile de capsule Illy pe care le vei gasi in shop sunt compatibile doar cu espressoarele Illy Iperespresso si, ca inainte de achizitionarea oricaror capsule de cafea, verificarea compatibilitatii este esentiala.

Ce inseamna Iperespresso? Este un sistem de preparare a espresso-ului destinat segmentului consumatorilor casnici, bazat pe obtinerea unei bauturi printr-un proces compus din doua faze, in vederea obtinerii unui espresso intens aromat, cu crema densa si persistenta. Astfel, daca detii un espressor Francis Francis de la Illy, indiferent de model (poate fi X1, X7, X9, Y1, Y3, Y5 etc.) sau un aparat Gaggia pentru capsule Illy Iperespresso, acest ghid este pentru tine.

 

Cum alegi capsulele Illy Ipperespresso.

 

Ambalajul cube

Capsulele Illy Iperespresso au acum un design mai modern, mai compact si mai prietenos. Producatorul italian de cafea a decis recent sa renunte la ambalajul metalic de forma cilindrica si a conceput cutiile in forma de cub care contin 18 capsule (in ambalaj metalic mai sunt ambalate doar sortimentele de cafea boabe si cafea macinata la 250 g si 3kg). Important de mentionat este ca noile cutii au exact acelasi continut ca in cazul ambalajului metalic, iar standardele intalte de calitate cu care Illy ne-a obisnuit nu au fost in niciun fel modificate.

Sortimente de capsule Illy Iperespresso

In magazinul online CoffeePlace.ro ai la dispozitie 8 sortimente de capsule de cafea Illy Iperespresso, de la varianta clasica de cafea pentru espresso, la cafea decofeinizata si pana la sortimente de tip single origin. Numitorul comun? Toate contin 100% cafea macinata Arabica de cea mai buna calitate, indiferent de zona de provenienta ca cafelei.

Cele 8 variante de capsule Illy sunt:

  • Capsule Illy Iperespresso Medium – cele mai populare si apreciate capsule Illy, fiind sortimentul clasic, pentru un espresso echilibrat din toate punctele de vedere.
  • Capsule Illy Iperespresso Dark – se disting prin gradul inalt de prajire, care confera espresso-ului un gust usor amarui, cu note de ciocolata neagra si paine prajita.
  • Capsule Illy Iperespresso Lungo – sortimentul creat special pentru consumatorii care prefera sa savureze o cafea lunga, in detrimentul unui espresso in stil italian.
  • Capsule Illy Iperespresso Decaf – varianta decofeinizata a capsulelor clasice, pentru un espresso de aceeasi calitate premium.
  • Capsule Illy Iperespresso Colombia – se diferentiaza prin note de caramel si fructe uscate, fiind o alegere excelenta pentru cei care vor sa consume un espresso altfel.
  • Capsule Illy Iperespresso Guatemala – confera un amalgam de senzatii si gusturi care se intrepatrund armonios pentru un espresso cu caracter si gust aparte.
  • Capsule Illy Iperespresso Brazil – profilul aromatic se distinge printr-un accent placut si persistent de ciocolata, conferite de boabele cultivate in muntii inalti din Brazilia.
  • Capsule Illy Iperespresso Ethiopia – au aroma cea mai delicata dintre toate tipurile de capsule Illy, cu note florale (iasomie) si fructate (citrice).

In caz ca toate suna bine si nu te poti decide ce varianta sa alegi, poti selecta mai multe sortimente pe care sa le testezi pana iti gasesti preferata sau pe care sa le ai la indemana si sa le savurezi in functie de ce preferinte ai intr-un anumit moment. J

Un raspuns la “Ghid de cumparare a capsulelor Illy: gaseste-ti aroma preferata”

  1. Buna ziua
    Am un aparat illy ipeeresspresamente cumparat acu un an jumate din Franta.nu l am mai folosit de vreo trei luni,si cand am vrut sa fac cafea,initial nu pompa apa,apoi apa a inceput sa curga insa nu face cafea.Cand pun pastila de cafea,apa se scurge in rezervorul de capsule uzate.Am curatat aparatul cu sikutie anticalcar,am studiat manualul tehnic si nimic.L-am resetat si tot nimic.Ce se poate face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *