Reteta pentru iubitorii de cafea: prajitura cu ness

In caz ca te intrebi de ce propunem o reteta pentru prajituri pentru un blog de cafea, raspunsul e simplu: pentru ca iubim cafeaua atat de mult, incat de place sa ii simtim gustul si intr-un desert. In plus, intr-o pauza de cafea, e minunat sa avem alaturi de ceasca si ceva dulce, cu aroma… tot de cafea.

Am ales pentru astazi o reteta clasica si simpla in acelasi timp. Pentru ca prajitura sa iasa asa cum trebuie, este esential sa folosim o cafea instant de buna calitate, precum Davidoff Rich Aroma. Asa cum e de asteptat, gustul de cafea este cheia la aceasta prajitura.

Prajitura pe baza de cafea instant

Timp de preparare: sub 30 de minute + 30 de minute la cuptor

Grad de dificultate: usor

Ingrediente pentru blat: 7 albusuri, o cana de zahar, o cana de faina, un plic de praf de copt, esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema: 7 galbenusuri, 300 grame unt, o cana de zahar, doua linguri de nes, (optional) nuci sau alune macinate

Mod de preparare blat: Se bat albusurile spuma, iar apoi de adauga restul ingredientelor, amestecand usor cu lingura. Se pune totul la copt aproximativ 20 de minute, la 200 de grade, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Mod de preparare crema: Se pune pe foc zaharul cu cateva linguri de apa. Dupa ce zaharul se topeste si devine o compozitie omogena, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se prepara o crema din galbenusuri, unt, ness si, optional, nucile sau alunele pisate. Se amesteca toate cu zaharul racorit, apoi compozitia rezultata se toarna peste blat.

Se consuma rece. In functie de preferinte, se poate orna cu ciocolata neagra, fructe uscate si mai multe alune.

Recomandam aceasta prajitura tuturor celor carora le place sa savureze o gustare alaturi de cafeaua preferata. In caz ca nu iti place sa gatesti sau nu ai timp si vrei totusi sa te bucuri de ceva de mancat care se potriveste bine cu cafeaua, ai varianta sa cumperi biscutitii speciali pentru cafea, cum ar fi cei de la Stretto sau Baristo.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *