Vedem uneori pe ambalajele mai multor sortimente de cafea boabe specificatia “cafea profesionala” sau “recomandata pentru uz profesional”. Asa cum probabil ai intuit, este o indicatie care arata ca respectivul produs este ideal pentru a fi folosit de catre specialistii din domeniu.
Dar, mai exact, ce inseamna cafea profesioanala? In sens larg, este cafeaua care se foloseste in cafenele, baruri si restaurante. In sens restrans, este cafeaua destinata utilizarii in espressoare profesionale care au capacitatea de a realiza un espresso de calitate inalta si care sunt fabricate pentru un uz intens, atat pe parcursul unei zile, cat si intr-un moment dat (espressoarele de bar pot prepara mai multe bauturi simultan). Este cunoscut faptul ca espresso-ul preparat la un aparat profesional este cel mai bun, in sensul ca aparatul are capacitatea sa extraga cele mai fine esente ale cafelei: aroma de baza, dar si notele particulare ale fiecarui sortiment in parte, ofera corpul consistent pe care ni-l dorim, dar si o crema bogata deasupra.
Lavazza a creat o linie dedicata segmentului profesional, care se distinge prin amestecuri selectate riguros direct de la sursa, pentru a satisface gusturile variate ale clientilor, din ce in ce mai atenti la calitatea produselor pe care le consuma. Cafeaua profesionala Lavazza se recunoaste usor dupa ambalajul culoarea albastru inchis a pungilor de 1 kg.
Va prezentam mai jos particularitaile celor mai iubite patru sortimente din gama profesionala de cafea Lavazza.
- Lavazza Super Crema. Sortimentul a devenit rapid una dintre cele mai iubite tipuri de cafea Lavazza, fiind cea mai vanduta din linia profesionala. Foarte apreciata pentru crema ei bogata, densa si consistenta, Lavazza Super Crema incanta totodata consumatorii printr-o aroma unica si un gust persistent.Compozitie: Arabica si Robusta
Gust: miere, fructe uscate, migdale
Aroma: 4 / 5
Corp: 4 / 5
- Lavazza Crema e Aroma Espresso este un amestec care se distinge de sortimentul clasic Crema e Aroma (cu ambalaj maro) tocmai prin aceea ca este conceput sa fie preparat la espressoare destinate profesionistilor. Pentru un espresso echilibrat, cu consistenta cremoasa.Compozitie: Arabica si Robusta
Gust: Fructe uscate, note lemnoase
Aroma: 4 / 5
Corp: 5 / 5
- Lavazza Pienaroma este o cafea 100% Arabica, a carei trasatura definitorie este aroma nobila, florala, provenita din boabe alese cu maiestrie de pe plantatii din diferite zone din America de Sud certificate Rainforest Alliance.
Compozitie: 100% ArabicaGust: Iasomie, curmaleAroma: 5 / 5
Corp: 4 / 5
- Lavazza Super Gusto este o bogatie de gusturi si arome care mai de care mai imbietoare. Aroma de baza, de curmale si scortisoara, se combina in deplina armonie cu note subtile ce amintesc de biscuiti si paine bine coapta.Compozitie: Arabica si Robusta
Gust: Fructe uscate, condimente
Aroma: 4 / 5
Corp: 4 / 5
La oricare dintre aceste sortimente te-ai opri, succesul unui espresso ca la carte este garantat. In final, alegerea cafelei perfecte tine de gust, dar luand in calcul si recomandarile de preparare ale producatorilor (pentru uz profesional, pentru vending, pentru acasa) care ne pot scuti de mai multe experimente nereusite. Tu ce sortiment de cafea Lavazza profesionala preferi?