Ceaiul: remediu pentru trup si suflet. Afla care sunt beneficiile ceaiurilor preferate

Este decembrie si temperaturile specifice sezonului rece se instaleaza timid, dar sigur. In afara de emotia sarbatorilor, asteptarea lui Mos Craciun, pregatirile pentru reuniuni cu familia si prietenii, mai sunt si alte metode prin care ne putem incalzi sufletele in aceasta perioada. Si ce poate fi mai la indemana decat o cana cu ceai fierbinte, savurata in confortul propriei locuinte sau la birou? Apropo, stiai ca, la nivel mondial, ceaiul este o bautura mult mai consumata decat cafeaua? Chiar daca unii dintre noi obisnuiesc sa consume cafea in fiecare zi si ceai doar ocazional, in unele tari, cultura ceaiului este foarte bine dezvoltata.

Diverse tipuri de ceai

Pentru a te bucura din plin de beneficiile acestei bauturi minunate, iti dezvaluim avantajele pentru sanatate ale consumului celor mai populare tipuri de ceai.

  1. Ceai de fructe de padure

Ceaiul de fructe de padure se afla mereu in topul preferintelor consumatorilor. Si cine nu iubeste gustul acrisor, fresh si energizant al acestei infuzii? Cand ne referim la fructe de padure, vorbim de afine, macese, coacaze, zmeura si alte bunatati care se gasesc natural in padure. Fructele de padure sunt renumite pentru titulatura lor de super-alimente, adica au in componenta un numar foarte mare de elemente nutritive, fiind fructele cu cea mai mare concetratie de antioxidanti. Ceaiul de fructe de padure detoxifiaza organismul, are efect energizant, iar vitaminele pe care il contin ne ajuta sa tinem bolile la distanta.

  1. Ceai verde

Ceaiul verde este considerat a fi o adevarata terapie pentru sanatate. Asemenea cafelei, ceaiul verde are un efect stimulent asupra sistemului nervos, ajuta la accelerarea metabolismului si confera energie. Este adesea folosit ca adjuvant in curele de slabire sau de detoxifiere, fiind totodata un ingredient intalnit frecvent in produsele cosmetice, datorita proprietatilor anti-imbatranire si antiinflamatoare. Preferatul nostru este un ceai Sir Henry verde cu lamaie.

  1. Ceai negru

Ceaiul negru provine din aceeasi planta ca ceaiul verde (Camellia sinesis), diferenta dintre cele doua constand in faptul ca ceaiul negru este supus unui proces de fermentare, inainte sa fie uscat si pregatit de infuzare. Ceaiul negru contine mai multa teina decat ceaiul verde, avand un efect energizant mai puternic. Pentru cei care nu stiu, teina este o substanta cu efect stimulent, asemanator cofeinei. Ceaiul negru este bogat in vitamine si minerale, are efecte benefice asupra sistemului nervos si mentine sanatatea sistemului digestiv.

Ceai Sir Henry de musetel

  1. Ceai de musetel

Ceaiul de musetel este pentru multi aroma copilariei, pentru ca proprietatile miraculoase ale acestei plante sunt indicate si pentru copii. Musetelul este considerata a fi o planta medicinala, cu efect calmant, fiind un remediu la indemana pentru combaterea stresului. O cana de ceai de musetel consumata inainte de culcare ne ajuta sa avem un somn linistit si odihnitor. De asemenea, musetelul are efecte antispastice si antiinflamatoare, dar contribuie si la sporirea imunitatii. Ceaiul de musetel poate fi avea si un uz extern, putand fi aplicat pe piele pentru actiunea lui antibacteriana si cicatrizanta.

  1. Ceai de menta

Ceaiul de menta este, de asemenea, o planta medicinala, foarte pretuita pentru aroma sa placuta. O infuzie preparata cu aceasta planta trateaza si previne afectiunile si bolile digestive, intrucat actioneaza ca un pansament gastric. De asemenea, s-a dovedit ca ceaiul de menta combate greata si durerile de cap. Avand un gust revigorant si racoritor, ceaiul de menta este excelent pentru a fi consumat si rece.

Diverse arome de ceai la plic

Aceste tipuri de ceai sunt printre cele mai populare, dar exista numeroase alte sortimente din care poti alege, in functie de gusturi, dar si de afectiunile pe care vrei sa le previi sau sa le combati cu ajutorul lor. In orice caz, consumul de ceai iti aduce numeroase beneficii atat pentru organism, cat si pentru psihic. Noi iti recomandam sa ai acasa cate o cutie din fiecare sortiment si sa le consumi in functie de momentul zilei, de efectele pe cate le produce sau, pur si simplu, de starea de spirit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *