Curiozități din universul cafelei: 7 lucruri mai puțin cunoscute

Dragă cititorule, bine ai venit pe blogul CoffeePlace! Iți mulțumim că ești alături de noi și pe blog! Ne dorim să împărtășim aici pasiunea pentru cafea, să învățăm unii de la alții și să îți dezvăluim mai multe despre activitatea noastră. Începem astăzi seria postărilor de pe blog cu un articol numai bun de lecturat la cafea, despre cele mai inedite lucruri pe care le-am aflat de-a lungul timpului legate de băutura preferată.

boabe de cafea

  1. Cafeaua decofeinizată are o concentrație mică de… cofeină.
    În timpul procesului de decofeiniziare, substanța stimulentă nu este extrasă în totalitate, așa cum probabil te-ai fi așteptat, ci în proporție de 97-98%. Un alt lucru interesant este că decofeinizarea are loc înainte ca boabele de cafea să fie prăjite, iar procedura diferă de la un producător la altul. Cei care țin la calitate decofeinizează cafeaua numai prin metode naturale.
  2. Cafeaua ajută la slăbit. Această băutură poate fi un adjuvant excelent în curele de slăbire, întrucât are zero calorii dacă este preparată fără zahăr sau lapte. În plus, facilitează digestia și accelerează metabolismul. Performanțele activității fizice sunt și ele îmbunătățite, întrucât cafeaua crește rezistența la efort. Daca iti place sa consumi cafeaua indulcita si cu lapte, dar in acelasi timp sa te mentii in forma, Coffee Place are solutii: iti recomandam indulcitorii fara calorii si laptele praf degresat. Nu-i asa ca iti vine sa mai bei o ceasca de cafea?
  3. O ceașcă de cafea este un cocktail de vitamine. Fructele arborelui de cafea sunt bogate în astfel de substanțe și, deși multe dintre ele se pierd prin procesul de prăjire, în ceașca ta poți găsi vitaminele B1, B2, B5, dar și minerale precum magneziu sau potasiu. Mai mult decât atât, cafeaua este bogată în substanțe antioxidante care ne feresc de boli și ne mențin tineri.
  4. Cuvântul „cappuccino” provine de la culoarea veșmintelor purtate de călugării capucini(o ramură a ordinelor franciscane). Îmbrăcămintea capucinilor se recunoaște ușor, după robele prevăzute cu glugă, având culoarea maro deschis, asemenea băuturii pe bază de cafea, la care se adaugă spumă de lapte.
  5. Denumirea de „espresso” provine de la timpul redus de preparare a cafelei.
    espresso

    În română, avem cuvântul „expres”, care are, în unele cazuri, sensul de „rapid” (de exemplu, atunci când îl folosim pentru a desemna o caracteristică a trenurilor). Însă atunci când vorbim de cafea, vom folosi termenul provenit din italiană.
    Corect este să spunem „cafea espresso”, nu „expresso”, iar aparatul cu care se prepara acest tip de băutură se numește „espressor”, nu „expresor”.
  6. Consumul de cafea în România este sub media europeană de 3 kg pe cap de locuitor. Un român consumă, în medie, 2 kg de cafea într-un an, spre deosebire de Italia (5,6 kg), Germania (6.4 kg) sau Danemarca (8.6 kg). Acest lucru se datoreaza, in buna masura, faptului că România nu a renunțat încă la accizele pentru cafea. Partea buna e că pe CoffeePlace găsești întotdeauna prețuri mici și reduceri la o gamă variată de produse. Noi ne clasăm cu siguranță peste media europeană la consumul de cafea!
  7. Istoria cafelei începe cu Etiopia, iar povestea este una amuzantă. Legenda spune că un pastor pe nume Kaldi își păștea caprele în această zonă în care arborii de cafea creșteau sălbatic și se găseau din abundență. Kaldi a observat că animalele erau foarte active și nu dormeau noaptea. După un timp, pastorul a făcut legătura între fructul cafelei și comportamentul caprelor, iar vestea s-a răspândit cu repeziciune.istoria cafelei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *