Cafea germana de calitate inalta: Afla care sunt cele mai bune tipuri de cafea boabe Dallmayr

Pentru cei care nu sunt familiarizati foarte bine cu acest brand de cafea, trebuie sa precizam ca Dallmayr este una dintre cele mai renumite marci de cafea din Germania, fiind o companie cu o traditie ce dateaza din anul 1700. Cu toate acestea, Dallmayr nu inseamna numai cafea de inalta calitate, ci este o companie care produce si o gama foarte larga de ceaiuri (peste 100 de tipuri), inca de la sfarsitul secolului al 19-lea. Pe langa productia de cafea si ceai, numele Dallmayr mai inseamna si cea mai mare afacere de delicatese din Europa, iar Casa de delicatese Dallmayr din Munchen este un reper pentru toti iubitorii de mancaruri gourmet si bauturi fine din lume.

Asadar, productia de cafea premium reprezinta doar o parte din tot ce inseamna Dallmayr astazi. In general, compania germana foloseste preponderent cafea originara din Etiopia (estul Africii), tara fiind general consideara ca locul unde a luat nastere cultura cafelei, dar si din alte mari plantatii din lume, din tari precum Papua Noua Guinee, Columbia si Brazilia.

Secretul cafelei desavarsite concepute de Dallmayr consta in verificarea constanta a calitatii, in toate etapele de productie. Astfel, specialistii Dallmay ferifica la fata locului, direct pe plantatii, calitatea boabelor de cafea, apoi achizitioneaza numai acele recolte care respecta standardele inalte de calitate impuse de politica riguroasa a companiei. Ca o curiozitate, mentionam ca expertii germani “savureaza” 400 de cesti de cafea in fiecare zi, pentru a se asigura ca nu exista diferente de calitate intre diferitele recolte de cafea. Numai in acest fel, consumatorul are garantia ca sortimentul lui preferat de cafea Dallmayr va fi la fel de savuros de fiecare data.

cafea boabe dallmayr

Revenind la aspecte mai practice, dorim sa iti prezentam in continuare cele mai iubite trei sortimente de cafea boabe Dallmayr. Pe acestea le gasesti, bineinteles, in magazinul online Cofffeeplace.ro, de unde poti beneficia de cele mai bune preturi si livrari rapide.

  1. Dallmayr Prodomo este sortimentul numarul 1 al companiei nemtesti. Fiind un amestec de mai multe soiuri de cafea, toate de tip Arabica, este un produs premium, rafinat, unde echilibrul este cuvantul-cheie. Baza acestei miscele o reprezinta cafeaua boabe selectata de pe plantatiile fertile ale Etiopiei, apoi amestecul este completat de boabe de cafea din Asia, America Centrala si de Sud. Se comercializeaza la punga de 500 de grame, iar pentru cei care prefera cafeaua gata macinata, exista si aceasta varianta la acelasi gramaj, in pachet vidat.
  2. Dallmayr Crema d’Oro este, la fel ca si Prodomo, un sortiment alcatuit din cafea Arabica 100%. Aroma fina si blanda este completata de o crema aurie, densa si catifelata. Ca profil organoleptic, Dallmay Crema d’Oro se claseaza pe treapta 3 din 5 la urmatoarele niveluri: grad de prajire, aciditate si tarie. Se poate achizitiona in varianta boabe, la punga de 1 kg.
  3. Dallmayr Espresso d’Oro este un sortiment care promite sa ne trimita direct in Italia cu fiecare inghititura din espresso-ul preparat din acest amestec de Arabica si Robusta. Cafeaua se remarca printr-un caracter puternic si o nota subtila de cacao, fiind un amestec cu aroma bogata, reliefata de tehnica traditionala de prajire, realizata in timp lent. Un alt atu al acestei cafele este dat de aciditatea scazuta. Se comercializeaza la pungi de 1 kg.

Daca aceasta poveste nu te-a convins sa incerci tipurile de cafea boabe prezentate mai sus, iti mai spunem doar ca Dallmayr este in continuare o afacere de familie care se dezvolta cu pasi marunti, dar siguri, si care respecta valorile si traditiile companiei de mai bine de 300 de ani. Dar cel mai bine am lasa cafeaua Dallmayr sa isi spuna singura povestea si sa se lase dezvaluita intr-o ceasca plina de savoare. Tu ai incercat vreunul din sortimentele de cafea boabe Dallmayr propuse de noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *