O noua solutie pentru o cafea decofeinizata pe gustul tau?

Cafeaua a fost intotdeauna una dintre cele mai iubite bauturi de pe pamant. Cu toate acestea, au existat intotdeauna carcotasi care sa considere bautul cafelei drept un obicei nesanatos. Glasurile acestea au palit in intensitate pe masura ce s-au descoperit tot mai multe efecte benefice ale consumului de cafea. Totusi, o problema ce ramane nerezolvata si trebuie recunoscuta este cea a cafeinei ce vine la pachet cu bautura noastra preferata. Desigur, un consum moderat de cafeina nu poate afecta un organism sanatos, dar ce te faci daca vrei sa bei cafea in voie si mai ai si putina tensiune?

O noua solutie pentru o cafea decofeinizata acasa

Ei bine, exista intotdeauna cafeaua decofeinizata. In oferta noastra veti gasi cafea Lavazza decofeinizata (Dek), atat macinata cat si boabe, ambele decofeinizate prin procese naturale. Trebuie sa recunoastem insa ca acestea vor fi privite intotdeauna ca solutii de avarie de catre adevaratii impatimiti ai cafelei, desi marii producatori se lauda ca reusesc sa pastreze intensitatea si aroma unui espresso chiar si in lipsa cofeinei. De regula, cei care consuma cafea decofeinizata nu o fac in mod exclusiv, ci o alterneaza cu cafeaua normala. Din pacate optiunile din care poti alege cafeaua decofeinizata nu sunt atat de variate, si in niciun caz nu vei gasi una care sa semene prea mult la gust cu cafeaua pe care o bei in mod normal, astfel ca vei avea o surpriza mai putin placuta de fiecare data cand apelezi la “solutia de avarie”.

Pentru genul asta de bautori pretentiosi a aparut o noua solutie de la o mica firma recent listata pe Kickstarter. Acestia promit sa fi gasit solutia ideala pentru o cafea decofeinizata, sub forma unei pungute asemanatoare celor de ceai. Punguta contine un compus ce atrage moleculele de cafeina din orice bautura. Astfel, poate fi folosita nu doar in cafea, ci si in ceaiuri si bauturi racoritoare. In felul acesta poti savura cafeaua preferata si in varianta decaf. Primele impresii sunt foarte promitatoare si sugereaza ca procesul nu alterneaza aproape deloc gustul cafelei. Punguta minune se numeste Decafino si este disponibila la precomanda. Firma care o produce a demarat o campanie pe Kickstarter pentru a strange 25.000 dolari, suma necesara pentru a incepe productia in masa.

Asteptam cu interes sa o testam si vom reveni cu impresiile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *